STADNOMADEN is ontstaan vanuit de fascinatie voor de stad en de dynamiek binnen de stad. Deze worden gekenmerkt door sociale, fysieke, economische en ecologische factoren van leefbaarheid. Deze factoren bepalen de sfeer van de urbane ruimte, of wij ons aan een plek thuis, geborgen, onveilig, afgewezen of gestimuleerd voelen.

STADNOMADEN probeert vanuit een artistieke visie, een onderzoekende houding en een integrale aanpak concrete oplossingen voor vraagstukken binnen de stad aan te bieden.

 

Projecten worden afhankelijk van de vraagstelling in verschillende samenwerkverbanden uitgevoerd.

 

initiatiefnemer: Christine Saalfeld

 

Website: http://www.stad-nomaden.nl

 

 

 

Projekt Putsebocht

[3/2012 - 3/2016]

Januari 2012 ontstond het idee om een werkgroep op te zetten van bewoners, creatieven en woonstad Rotterdam met het uiteindelijke doel 12 panden in de Putsebocht een nieuwe bestemming te geven; welliswaar op experimentele basis. De looptijd van het traject bedraagt vier jaar. Voor meer informatie kijk op https://putsebocht.wordpress.com

 

SBEH Hammerstraat

De Stichting Beheer en Exploitatie Hammerstraat beheert al meer dan 30 jaar het ateliercomplex op de Hammerstraat. Naast de 10 intensief gebruikte ateliers is er in het voormalig schoolpand een oefenruimte aanwezig.

 

https://www.facebook.com/hammerstraat/

 

 

TENTAKEL is een mini-parade van kunstenaars en theatermakers die 's zomers langs de pleinen van Rotterdam-Zuid trekt.

 

Website: http://www.tentakel-festival.nl